Een fotosessie doe je niet elke week. Meestal krijg ik dan ook een aantal vragen over de werkwijze, het verloop, de locatie etc... Daarom heb ik de praktische kant van de meest voorkomende fotoshoots hieronder voor jullie op een rijtje gezet.

 

Als je hierna nog twijfelt over iets, dan contacteer me gerust!

Wedding

 

Op een trouwdag kom ik zo vroeg mogelijk naar de bruid toe om foto's te maken van de 'transformatie' - kapsel, make-up, dressing,... Daarna volg ik het koppel de hele dag en maak van elk onvergetelijk moment een sfeervolle foto. Een locatie voor de fotoshoot zoek ik meestal in samenspraak met het bruidspaar. Tijdens de shoot verloopt alles zo los en spontaan mogelijk. Ik bespreek ook vooraf graag wat de wensen/verwachtingen zijn en ik zie ook graag enkele voorbeeldfoto's die jullie aanspreken zodat ik weet welke stijl jullie voorkeur heeft.

Binnen de 3 maanden na de trouw krijgen jullie alle foto's digitaal in hoge resolutie, zonder watermerk. Jullie krijgen daaruit ook een selectie van ongeveer 200-250 foto's volledig bewerkt in zwart-wit zonder watermerk zodat jullie ze onbeperkt kunnen gebruiken voor vergrotingen, albums, etc...  Ik kies deze selectie zelf, maar achteraf kunnen nog 'verzoekjes' geplaatst worden voor bepaalde foto's.

Expecting

 

Een zwangerschapsshoot kan op locatie of bij je thuis. We plannen de shoot best als je ongeveer 32 tot 36 weken zwanger bent. Dan is de buik mooi rond en voel je je nog comfortabel genoeg. Heb je bepaalde wensen of originele ideeën: laat het me zeker weten. Ik werk meestal met persoonlijke accessoires van de toekomstige baby. Dit is mooi om te verwerken in de foto's en om achteraf eventueel te combineren met een newbornshoot. Een zwangerschapsshoot duurt ongeveer een uur. Buikje bloot of buikje niet bloot? Dat kiest de mama zelf! Achteraf krijgen jullie alle foto's digitaal in hoge resolutie, zonder watermerk.

Baby

 

Een newbornsessie houdt in dat ik bij je thuis foto's kom maken wanneer je baby 5 tot 20 dagen oud is.  Tot die tijd zijn baby's erg rustig. Een newbornshoot verloopt volledig op het tempo van je kleintje. Omdat we bij je thuis zijn, liggen alle vertrouwde spullen binnen handbereik en voelt je baby zich helemaal op zijn gemak. Ik fotografeer de baby in zijn natuurlijke posities. We plannen de shoot als je kleintje geboren is. (ik kan ook in het ziekenhuis foto's komen maken om de eerste foto's van je kleintje te kunnen tonen of voor een geboortekaartje, dit bespreken we best ruim op voorhand) Achteraf krijgen jullie alle foto's digitaal in hoge resolutie, zonder watermerk.

Wil je liever een shoot als je baby wat groter is? Dan wachten we best tot je baby het hoofdje mooi recht kan houden of als hij/zij al kan zitten. Dan zijn er meer mogelijkheden.

Kids

 

Tijdens een kindershoot laat ik de kinderen volledig kind zijn. Dat betekent dat ze mogen springen, rennen, dansen, lachen en verwonderd zijn over de locatie waar ik hen mee naartoe neem. Ik laat hen ruiken aan bloemetjes en voelen aan het water. Ik laat hen springen naar takken en appels plukken. De spontaniteit spat van de foto's af en dat is net wat ik wil bereiken. De ervaring leert me dat "komààn, lach nu eens voor de foto!" meestal averechts werkt. Mijn fotografisch oog merkt dat er supermooie beelden tussen zullen zitten en de bezorgde mama's worden achteraf meestal verrast door het resultaat. Een kindershoot duurt ongeveer een uur, want langer kan je deze kindjes echt niet 'lastigvallen' :) Achteraf krijgen jullie alle foto's digitaal in hoge resolutie, zonder watermerk.

Elk jaar passeren er ook heel wat communicantjes de revue. Het is prachtig om hen te zien blinken in hun nieuwe outfit met schitterende schoentjes of gekleurde strikjes. Ook tijdens de communieshoots werk ik het liefst spontaan en ongedwongen.

Family

 

Familiefoto's kunnen op speciale momenten genomen worden. Misschien komen jullie uit een moeilijke periode en is alles terug in de plooi gevallen. Misschien is oma jarig en willen jullie haar een blijvende herinnering geven. Misschien is er een nieuw familielid bijgekomen en willen jullie de liefde voor mekaar tonen. Vertel mij je verhaal! Ik breng het in beeld. We spreken samen af op een mooie plaats en gedurende ongeveer anderhalf uur nemen we groepsfoto's en afzonderlijke foto's. We poseren liefst zo weinig mogelijk maar ik help natuurlijk wel en stuur bij waar nodig. Jullie krijgen alle beelden achteraf digitaal in hoge resolutie in een mix tussen kleur en zwart/wit. 

Party

 

Een reden om te feesten is niet moeilijk te vinden! Een 30-jarigen party? Een bedrijfsfeestje? Een sweet sixteen? Een halloweenparty? Een gouden bruiloft? ... Wil je graag feesten zonder smartphones in de aanslag te houden? En wil je toch herinneringen aan je feest? Dan kom ik graag de feestelijke momenten op de gevoelige plaat vastleggen. Het aantal uren fotograferen hangt af van wat we samen afspreken. Laat me weten waarom en wanneer je wil feesten en ik bezorg je de info op maat!

'Buiten categorie'

 

Niet alle evenementen en gebeurtenissen zijn onder te brengen in bovenstaande categorieën. Heb je een bijzondere gelegenheid of plaats waarvan je foto's zou willen? Ik kom graag met je mee naar de gekste plaatsen, de bijzonderste uithoeken, de tofste projecten en soms ook de meest droevige momenten... Ik hoor graag wat je hart beroert en samen bekijken we hoe we kunnen samenwerken. Ik ben benieuwd!

CA7A7285.jpg
belle-040.jpg
CA7A0177.jpg
20210530-vermeulen-004.jpg
I&D-618.jpg